Suroviny
Prasečí kýta - 750 g plus minus
Cibule - 1 ks stačí
Anglická slanina - asi 150 g vcelku
Kysaná smetana - 1 ks
Kousek celeru - asi tolik co petržele
Dvě mrkve
Dvě petržele nebo pastiňák. Když budou mít jen obludy velké stačí jeden kus
Kostka nějakého bujonu. Fuk jakého
Trochu másla nebo ramy nebo podobných sraček. Tak polévkovou lžíci
Olej na smažení.
Bobkový list - 2 ks
Nové koření - 10 - 14 baj oko
Pepř celý - kolem 30 kuliček nebo ja se cítíš
Jalovec - 12 - 15 kuliček
Mléko - stačí litr
Mletý pepř - trocha

Postup
Prve očistíš kořenovou zeleninu a nakrájíš ju na kostky. Dáš někde bokem.
Nakrájíš cibulu na smažení a slaninu na kostičky a taky dáš bokem.
Zhruba v půl litru vody uvaríš bujon a necháš ho na podlévání. Maso rozkroj tak na tři díly.
Maso ze všech stran posol a jemně popepři. Na oleji ho ze všech stran zprudka osmaž. Jen jemně aby se zatáhlo.
Jak bude hotové tak ho hoď bokem do pekáče.
Do toho samého oleje dej smažit cibulu.Jak začne chytat barvu tak přidáš slaninu.
Po chvilce nasypeš kořenovou zeleninu a do toho dáš všechny ty kuličky koření a bobkový list.
Chvilku podusíš. Tak sedm minut.
Jak to bude tak to přecedíš a kromě toho oleja všechno vysypeš do pekáča na maso.
Trochu podliješ vývarem a na pekáč dáš dekl.
Dáš do trouby a pomalu pečeš 20 minut. Pak to otevřeš, mrkneš jestli je potřeba podlít a dáš to tam na
dalších 20 minut. Furt zadeklovené.
Pak zas nahlídneš jestli naní třeba podlívání, zadekluješ a dalších 20 minut. Po té asi hodině sundáš dekl, trochu podleješ a bez deklu pečeš
tak 20 minut aby maso trochu chytlo barvu.
Jak je to hotové tak maso dáš bokem trochu vychladnout.
Zeleninu s kořením pořádně rozmiksuješ. Bobkový list ne,ten vyhoď.
Rošmelcovanou zeleninu s kořením dáš do hrnce, přidáš máslo a kysanou smetanu.Rozmícháš a až to zabublá, doliješ skoro litr mléka.
Krátce povaříš a celá věda je hotová. Maso nakrájíš jak chceš a pleskneš ho do máčky.
Necháš ho tam do druhého dne a pak sežereš.
Jo ještě jak budeš mixovat tu zeleninu a koření tak tam klidně fukni i zbytek vývaru jestli zbyde. Lepší se ta srágora promixuje.